De la teorie la practică

Află cum poți să evaluezi, testezi și să oferi feedback online în cel mai eficient mod

Cursul este o introducere atât teoretică, cât și practică în sistemul de evaluare din țara noastră, urmat de abordări aplicative în evaluarea online/digitală. Devii un bun cunoscător al domeniului, dar și un bun practician în elaborarea probelor de evaluare, aplicațiilor și platformelor care te ajută să construiești probe interesante, provocatoare și să oferi feedback care să sprijine învățarea elevilor tăi! Pentru demonstrația practică am utilizat soluții din suita Google pentru Educație și un instrument independent de Google Suite pentru Educație sau Microsoft Office 365.

După parcurgerea acestui curs:

 • vei avea o imagine clară privind conceptele-cheie din domeniul evaluării

 • vei înțelege relația dintre evaluare și învățare

 • vei putea aplica principii și tehnici specifice evaluării formative

 • vei avea un set de unelte digitale pe care să le folosești pentru evaluarea eficientă a elevilor în timpul lecțiilor online

 • vei ști cum să pui limită de timp pentru testele și lucrările de control online - folosind Google Forms

 • vei putea să previi copiatul și să te asiguri că elevii sunt pregătiți pentru testare

Cui îi este adresat acest curs

Uneori este mult mai simplu dacă cineva îți arată cum să faci lucrurile pe care ai nevoie să le realizezi repede și bine. De asemenea, e posibil să ai sentimentul că poți realiza mult mai multe cu instrumentele online, dar nu cunoști în ce direcție să mergi pentru a avansa.

 • Profesorilor

 • Directorilor de școală

 • Formatorilor care lucrează cu profesori

Formatorii cursului

Trainer senior

Oana Moșoiu

Oana Moșoiu este un OM de educație. Este trainer, voluntar, profesor și mamă. Din aceste roluri, contribuie la o educație de calitate pentru copii, prin formarea profesorilor care sunt zi de zi alături de aceștia. Este trainer și formează formatori și profesori în programe de formare profesională continuă. Conduce programe pentru profesori prin care aceștia să devină conștienți de misiunea lor și să-și îmbunătățească practicile profesionale. Domeniile acoperite: designul situațiilor de învățare, metode de educație nonformală, evaluare educațională, curriculum, formarea-dezvoltarea competențelor. Este profesor în cadrul Universității din București, lector universitar la Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Titular al cursurilor de Teoria si metodologia evaluării educaționale, Politici sociale pentru copil și familie, Pedagogie Socială și coordonator Practică profesională. Predă cursuri la programul de licență în Științele Educației și în cadrul a 3 programe de master din cadrul aceleiași facultăți.

EdTech Consultant

Dragoș Apostu

Sunt un consultant super pasionat de învățare și de noile tehnologii care își suflecă mânecile să ajute profesorii și școlile în procesul de transformare digitală. Că o fac prin training, e-learning sau consultanță, ce îmi propun mereu e să livrez experiențe memorabile care să le dea oamenilor elan și ușurință de navigare prin lumea modernă ultra-tech. În final, să-i ajute să performeze real folosindu-se de tehnologie, stăpâni pe haosul zilnic. Am peste 10.000 de ore în sala de curs și lucrez cu profesorii din anul 2013 în diferite programe de formare profesională. Momentan sunt Manager Programe la UiPath și lector asociat la Universitate din București. Certificări relevante: Google for Education Certified Trainer, Microsoft Innovative Educator și Apple Teacher.

Se acordă certificat de participare

După parcurgerea tuturor filmulețelor în proporție de 100% veți putea să descărcați certificatul de participare. 

Certificatul are asociat un link unic pe care îl puteți distribui oricărei persoane care vă întreabă de proveniența acestuia.

Planul cursului

Materiale bonus

Am inclus câteva materiale bonus pe care să le descarci la finalizarea acestui curs

 • Certificat de participare

  Pentru a obține certificatul de participare trebuie să parcurgi cursul în proporție de 100% (vizualizarea materialelor video și descărcarea materialelor bonus).

 • Specificații pentru realizarea testărilor

  Exemple de metode ce pot fi considerate de profesor în demersul său de evaluare.

 • Exemplu analiză taxonomică

  Un document în format Microsoft Excel cu toate elementele de care ai nevoie pentru a realiza propria analiză.